Τι είναι chakra?

καθαρισμός τσάκρα


Η σανσκριτική λέξη Chakra  κυριολεκτικά μεταφράζεται ως τροχός ή δίσκος. Στη γιόγκα, στον διαλογισμό , και Ayurveda, αυτός ο όρος αναφέρεται στους τροχούς της ενέργειας σε όλο το σώμα. Υπάρχουν επτά κύρια chakra, τα οποία είναι κατά  μήκος της σπονδυλικής στήλης, το πρώτο αρχίζει από τη βάση της σπονδυλικής στήλης και το έβδομο στην κορώνα του κεφαλιού. Για να απεικονίσετε ένα chakra στο σώμα, φανταστείτε μια στροβιλιζόμενη ρόδα  ενέργειας στο σημείο όπου η ύλη και η συνείδηση συναντιούνται. Αυτή η αόρατη ενέργεια, αποκαλούμενη Prana, είναι ζωτικής σημασίας δύναμη ζωής, η οποία μας κρατά δονούμενους, υγιείς, και ζωντανούς.
Αυτές οι στροβιλιζ'ομενες ρόδες/τροχοί ενέργειας αντιστοιχούν στα ογκώδη κέντρα νεύρων στο σώμα. Κάθε ένα από τα επτά κύρια chakra περιέχει τις δέσμες νεύρων και σημαντικών οργάνων καθώς επίσης και τις ψυχολογικές, συναισθηματικές, και πνευματικές καταστάσεις ύπαρξής μας. Δεδομένου ότι όλα κινούνται / αέναη ροή, είναι ουσιαστική η παραμονή των επτά κύριων τροχών μας ανοικτή, ευθυγραμμισμένη, και ρευστή. Εάν υπάρχει μια παρεμπόδιση, η ενέργεια δεν μπορεί να ρεύσει και τότε μπορεί ένα απο τα chakra μας να μην λειτουργεί σωστά. 

Η κράτηση ενός chakra ανοικτού είναι λίγο περισσότερο μια πρόκληση, αλλά όχι τόσο δύσκολη όταν έχετε τη συνειδητοποίηση-αφύπνιση. Το μυαλό, το σώμα, η ψυχή, και το πνεύμα μας συνδέονται στενά, η συνειδητοποίηση μιας δυσαναλογίας σε μια περιοχή θα βοηθήσει να φέρει άλλων πίσω στην ισορροπία. Πάρτε παραδείγματος χάριν, μια σύζυγος, η οποία έχει χάσει πρόσφατα το σύζυγό της. Αναπτύσσει την οξεία βρογχίτιδα, που παραμένει στο στήθος, και παίρνει έπειτα τους θωρακικούς πόνους κάθε φορά που βήχει. Ολόκληρο το chakra καρδιών επηρεάζεται σε αυτήν την περίπτωση. Εάν πραγματοποιήσει τη σύνδεση μεταξύ της απώλειας και της βρογχίτιδας, η θεραπεία θα εμφανιστεί πολύ γρηγορότερα.  πηγή απο chopra centerhttp://muktamethod.blogspot.gr/p/blog-page_32.htmlΚάθε chakra έχει την παλμική συχνότητά του, που απεικονίζεται μέσω ενός συγκεκριμένου χρώματος  και κυβερνά συγκεκριμένες λειτουργίες που βοηθούν την ενέργεια σε όλο το φυσικό σώμα. Οι κωδικοί και πληροφορίες μίας ασθένειας εμφανίζονται πρώτα στα σώματα και τους τροχούς μας και στην συνέχεια στο φυσικό σώμα. Η σωστή πρόληψη καθαρίζοντας και επαναφέροντας τα στην σωστή λειτουργικότητά τους, μπορεί να αποτελέσει σημαντική πρόληψη και αποφυγή στην εκδήλωση ενός μή επιθυμητού αποτελέσματος.  
" Η αιτία δημιουργεί πάντα ένα αποτέλεσμα"!


Τί είναι αύρα ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου